Echipa noastră

Sunt Camelia Avramescu și din 1997 am una dintre cele mai frumoase meserii din lume: profesor de limba engleză. Îmi place să cred, însă, că e și o vocație. Au trecut mai bine de două decenii de când interacțiunea cu copii, adolescenți, tineri și adulți mă cheamă și mă răsplătește în fiecare zi. De la joc, la rigoare, de la dezlănțuire creativă la acuratețe maximă, de la non-formal la formal, am învățat constant și m-am bucurat de fiecare pas înainte – al meu și al cursanților mei.  

Sunt un om norocos deoarece am avut privilegiul de a învăța de la cei mai buni, de a lucra alături de ei, de a experimenta educația școlară și educația adulților în România și în Statele Unite ale Americii, atât de pe poziția cursantului,  cât și a profesorului / formatorului. Cred cu tărie că implicarea în actul învățării aduce satisfacții nebănuite și că fiecare dintre noi poate deveni cea mai bună versiune a sa dacă este ajutat, sprijnit, ghidat, motivat și simte că profesorului cu care lucrează îi pasă. Nouă, celor de la Lingua Lab, ne pasă!


***


Mă numesc Cristina Șandor, am 43 de ani și mi-am petrecut aproape jumătate din viață predând limba și literatura engleză elevilor de toate vârstele și de toate nivelurile de stăpânire a limbii lui Shakespeare, Wilde, Joyce, J. K. Rowling…, dar și a lui Lennon, Mercury, Williams, sau a lui Beckham, Ed Sheeran… De mai bine de trei decenii învăț limba engleză și lucruri legate de cultura și civilizația britanică și americană, perfecționându-mi nivelul de cunoaștere în domeniu în fiecare zi. Am început prin a învăța de la profesorii mei, iar apoi cu și de la elevii mei. Sunt adepta unui stil de învățare bazat pe comunicare și sunt de părere că este eficient să îi facem pe elevi să înțeleagă că sunt ghidați, ajutați să descopere lucruri noi, folosindu-și de fapt propria inteligență, imaginație și aptitudinea de a face conexiuni.

Am studiat limba și literatura engleză la Universitatea de Vest din Timișoara, în perioada 1994-1998, iar apoi, timp de doi ani am urmat Studii post-universitare de Anglistică și americanistică, obținând o diplomă de Masterat. Pregătesc candidați de toate vârstele pentru examene de tip Cambridge de aproape 20 de ani. Mă pasionează cărțile și filmele, iar munca cu cei mici sau… ceva mai măricei mă stoarce de energie și mă reîncarcă în acelasi timp cu tinerețe, tonus și optimism.


***

Mă numesc Nicoleta și sunt absolventă a Facultății de Litere, Filosofie și Istorie din Timișoara. Fiind la început de drum, am vrut să înțeleg mai bine mecanismul din care urma să fac și eu parte și, ca urmare, am urmat studii postuniversitare de masterat în Management Educațional.  Predau limba engleză de aproape 20 de ani pe parcursul cărora am trăit experiențe minunate cu elevi/ cursanți de toate vârstele și nivelurile. Am înțeles că fiecare are ritmul și metoda proprie și am căutat întotdeauna o soluție pentru obstacolele întâlnite în învățare. M-am pliat pe stilul cursanților mei și împreună am obținut rezultatele dorite. Iubesc ceea ce fac și învăț în fiecare zi ca să devin mai bună și să ofer celor interesați  cunoștințele mele. Mi-am ales profesia cu inima si, dacă aș lua-o de la capăt, aș avea aceeași opțiune.

M-au inspirat foarte mult profesorii mei în anii de formare, și apoi am învățat din surse diferite: internet, mentori,  cursuri de metode de predare organizate în țară sau, pur si simplu, de la oameni care aveau mai multă experiență decât mine.  Am participat la cursuri de perfecționare în UK și în multe alte țări din Europa sau din afara ei. În interacțiunile cu profesorii de limbi străine sau de alte specialități din toată lumea am schimbat modele de bune practici în învățarea de tip formal, non-formal și informal pe care le-am integrat în cursurile mele. Sunt activă în organizații non-guvernamentale în cadrul cărora am dobândit experiență de predare a limbii engleze și române în grupuri internaționale. Mi-a plăcut foarte mult felul în care am învățat unii de la alții indiferent dacă era vorba de reguli de gramatică, expresii uzuale, elemente de cultură și civilizație sau situații de viață. Nu sunt o adeptă a stilului clasic de predare și introduc în cadrul lecțiilor mele, pe lângă conținut, și elemente care aduc energie, motivație și distracție. Sunt o fire optimistă, energică, cred cu tărie că visele pot deveni realitate și fac totul cu zâmbetul pe buze.